Modele gipsi per sallone

Posted on

. Faza e m. Harapase ravi, e emërtuar sipas lumit të afërt ravi, zgjati nga Rreth 3300 p.e.s. Deri në 2800 p.e.s.. Është e Lidhur me Fazën Hakra, e identifikuar me luginën e Lumit Ghaggar-Hakra në perëndim dhe më e Herme se Faza Kot Diji (2800 – 2600 p.e.s., Harapas 2), e emërtuar sipas një Siti në Sindhin verior në Pakistan, afër Mohenjo Daro-s. Shembujt më të m. të shkrimit indus datojnë nga mijëvjeçari i III p.e.s. [17] [18] Faza e maturisë së Kulturës së Herme fshatare është përfaqësuar nga Rehman Dheri dhe amri në Pakistan. [19] Kot Diji përfaqëson fazën që çon në Periudhën e Maturisë Harapase, me fortesën që përfaqëson autoritetin e centralizuar dhe një rritje të cilësisë së jetës.

Një tjetër qytet i kësaj Faze u gjet në Kalibangan në indi në Lumin Hakra. [20] Rrjeti i tregëtisë e lidhte këtë kulturë me kulturat e afërta rajonale dhe Burimet e largëta të lëndës së parë, duc përfshirë lapis lazuli dhe materiale të Tjera për bërjen e rruazave. Nga Kjo kohë, fshatarët përdornin prodhime të shumta Bimore, Duke përfshirë dardhë, fara sesami, fruta palme dhe pambuk, ashtu si dhe kafshë, Duke përfshirë buallin e UJIT. Komunitetet e m. Harapase u kthyen në Qendra të mëdha Urbane Rreth Vitit 2600 p.e.s., nga ku filloi Faza e Maturisë Harapase. Kërkimet e fundit tregojnë se POPULLI i Luginës së Indusit u zhvendosën nga fshatrat në qytete. 21 [22] Kalibangāni është një qytezë e gjendur në të majtë ose në bregun jugor të Ghaggarit (Lumi Ghaggar-Hakra), i identifikuar nga DISA studiues me Lumin Sarasvati [105] [106] në Tehsil Pilibangān, midis Suratgarh-IT dhe Hanumāngarh-IT në distriktin Hanumangarh të Le Rajasthan në indi 205 km. nga Bikaneri. Është identifikuar Gjithashtu si i vendosur në trekëndëshin e Tokës në bashkimin e lumenjve Drishadvati dhe Sarasvathi.

[107] Karakteri para-Historik dhe para-Mauryan i QYT. Cosse. së Indusit u identifikua për Herë të parë nga Luigi Pio Tessitori në këtë sit. Raporti i gërmimeve të Kalibanganit u publikua i plotë në vitin 2003 nga enquête archéologique de l`Inde (ASI), 34 vite pas përfundimit të gërmimeve. Raporti konkludonte se Kalibangani Ishte një Qendër e rëndësishme provinciale e QYT.